Prostreno.cz

Těstoviny orzo s pečenou zeleninou

Orzo je těstovinová rýže. Je to výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření. K přípravě tohoto pokrmu se zelenina nejdříve upeče v troubě ,tím získá intenzivnější chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 258 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks oranžová paprika - nakrájená na proužky
  • 0.5 lžíce cukru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 ks malá ,zelená cuketa - nakrájená na plátky
  • 1 ks menší lilek - nakrájený na plátky
  • 250 g cherry rajčat
  • 0.5 lžíce sušeného Italského koření
  • 300 g vařeného orza - připravené podle návodu na obalu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170°C .
  2. Nakrájenou zeleninu nasypte v jedné vrstvě na plech vyložený pečící folií.
  3. Zeleninu osolte, opepřete ,poprašte cukrem, posypte kořením , zeleninu pokapejte 4 lžícemi oleje a pečte přibližně 20 - 25 . Zeleninu během pečení promíchejte.
  4. Hotovou zeleninu nasypte do misky ,přidejte vařené orzo , 1 lžíci olivového oleje a promíchejte .
  5. Můžete ozdobit bazalkou .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny orzo s pečenou zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat