Prostreno.cz

Vepřové plátky na česneku

Vepřové maso a vůně česneku jdou skvěle dohromady

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1103 kJ / 263 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy18g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové pečeně - nebo vepřová kýta
  • 150 ml bílého vína
  • 10 stroužků neoloupeného česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 150 ml masového vývaru
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  2. Maso nakrájejte na slabší plátky , osolte ho a obalte v mouce.
  3. V pánvi vhodné na pečení v troubě rozehřejte olej a máslo .
  4. Maso vložte do pánve a z obou stran ho opečte .
  5. K masu přidejte neoloupané stroužky česneku , bobkový list a maso posypte pepřem .
  6. K masu přilijte vývar , víno , maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby . Pečte 30 minut .
  7. Maso odkryjte a dopečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,40g
  • Sacharidy:

    197,30g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    208,30g
  • Vláknina:

    54,00g

Aktivita pro spálení: 263 kcal

32

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat