Prostreno.cz

Marinovaná cuketa jako předkrm

Předkrm ze středomořské kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 830 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks malé cukety
  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu- nejlépe pouze lístky
  • Na zálivku
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 80 ml octa balsamico
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte podélně na tenké plátky .
  2. Česnek nakrájejte na jemné plátky.
  3. Plátky cukety uložte do vhodné sklenice , plátky prokládejte česnekem a lístky tymiánu.
  4. Vodu, cukr, sůl a pepř přiveďte k varu, míchejte ,až se cukr rozpustí. Přidejte ocet balsamico , olej a míchejte , až se vše spojí.
  5. Mírně teplým (ne horkým ) nálevem zalijte cukety.
  6. Sklenici uzavřete a nechte 1-2 dny v lednici. Občas lehce promíchejte.
  7. Podávejte jako předkrm s plátky bagety.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,10g
  • Sacharidy:

    199,10g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    103,80g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 198 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná cuketa jako předkrm

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat