Prostreno.cz

Marinovaná cuketa jako předkrm

Předkrm ze středomořské kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 457 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks malé cukety
  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu- nejlépe pouze lístky
  • Na zálivku
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 80 ml octa balsamico
  • 6 lžic olivového oleje

Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte podélně na tenké plátky .
  2. Česnek nakrájejte na jemné plátky.
  3. Plátky cukety uložte do vhodné sklenice , plátky prokládejte česnekem a lístky tymiánu.
  4. Vodu, cukr, sůl a pepř přiveďte k varu, míchejte ,až se cukr rozpustí. Přidejte ocet balsamico , olej a míchejte , až se vše spojí.
  5. Mírně teplým (ne horkým ) nálevem zalijte cukety.
  6. Sklenici uzavřete a nechte 1-2 dny v lednici. Občas lehce promíchejte.
  7. Podávejte jako předkrm s plátky bagety.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,82g
  • Sacharidy:

    176,80g
    • Cukry:

      106,00g
  • Tuky:

    97,60g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(15 hlasů)

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinovaná cuketa jako předkrm

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat