Prostreno.cz

Studená zeleninová polévka Gazpacho

Připravte si španělskou studenou polévku Gazpacho. Je rychlá, zdravá, zasytí vás a příjemně osvěží.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 111 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks velké rajče - nakrájené na kostičky
  • K přípravě
  • 4 ks oloupaných rajčata - nakrájená na kousky
  • 1 ks salátová okurka - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 1 ks červená paprika - nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 0.5 lžičky krupicového cukru
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka chilli vloček - volitelné
  • 2 ks jarní cibulky - nakrájená na tenké plátky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata nakrájená na kousky, nakrájenou papriku , česnek , cukr, víno, olej a citronovou šťávu dejte do mixéru, osolte okořeňte chilli vločkami a vše rozmixujte.
  2. Směs pak promíchejte s polovinou nakrájené okurky , polovinou nakrájené jarní cibulky a dejte vychladit do ledničky.
  3. Před podáváním každou porci posypte zbylou okurkou, nakrájeným rajčetem a zbylou cibulkou . Podávejte s pečivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,20g
  • Sacharidy:

    26,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    92,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 26 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Studená zeleninová polévka Gazpacho

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat