Prostreno.cz

Kuřecí maso s rozmarýnem

Skvělých receptů k přípravě kuřecího masa není nikdy dost.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 377 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks kuřecích čtvrtek , zadní stehna , nebo špalíčky
  • 3 stroužky drobně nasekaného česneku
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 7 lžic oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce sušených listů rozmarýnu
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 200 ml masového , nebo zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Smíchejte česnek , 4 lžíce oleje , sůl a pepř v malé misce.
  3. Do kuřecího masa vetřete směs solí , pepře, česneku a oleje.
  4. V nádobě vhodné na pečení v troubě rozehřejte 3 lžíce oleje , 2 lžíce másla a maso zobou stran opečte. Maso rovnoměrně posypte rozmarýnem a citronovou kůrou.
  5. Maso podlijte vývarem , přikryjte , vložte do předehřáté trouby a pečte 40 minut.
  6. Ke konci pečení maso odkryjte ,přidejte snítky rozmarýnu a dopečte doměkka.

TIP:

Pokud nemáte rádi rozmarýn , použijte jinou , oblíbenou bylinku .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,80g
  • Sacharidy:

    103,00g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    120,00g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat