Prostreno.cz

Kuře s ciderem a estragonem

Estragon je velmi specifická bylinka s hořko-sladkou kořeněnou chutí , spolu s ciderem dodá kuřecímu masu skvělou chuť. Cider můžete nahradit jablečným moštem půl na půl s vodou , nebo poloslaným bílým vínem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 2244 kJ / 536 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky57g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcované kuře
  • 300 ml cideru
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 0.5 lžičky kajenského pepře
  • 1 větvička estragonu – lístky
  • Na posypání
  • 2 snítky jemně nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Ve vhodném pekáčku smíchejte cider ,limetkovou šťávu ,olej , kajenský pepř, lístky estragonu a dobře promíchejte.
  2. Do směsi vložte naporcované kuře a nechte ho hodinu v chladničce.
  3. Pak kuře vložte do předehřáté trouby a pečte doměkka.
  4. Měkké kuřecí maso posypte petrželkou .

TIP:

Cider je jednoduše řečeno, jablečný alkoholický nápoj vyrobený z kvašeného moštu . Různých druhů cideru je velice mnoho. Mohou být sladké, polosuché nebo suché až nahořklé, zcela bez bublinek, lehce perlivé či příjemně šumivé.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,30g
  • Sacharidy:

    71,10g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    102,70g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 536 kcal

67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

160

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuře s ciderem a estragonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat