Prostreno.cz

Zapečený květák s brokolicí

Zapečený květák s brokolicí , slaninou a sýrem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 208 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy0g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na proužky , nebo kostičky
  • 1 ks malý květák
  • 1 ks malá brokolice
  • 2 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce čerstvého smetanového sýra
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra - nejlépe čedaru
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Květák a brokolici rozdělte na malé růžičky , nasypte je do vařící osolené vody a vařte 5 minut.
  2. Po pěti minutách vaření zeleninu sceďte a přelijte ji studenou vodou , nechte dobře okapat.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C. Zapékací misku vymažte olejem.
  4. V pánvi krátce orestujte slaninu . Tuk slijte a slaninu dejte na talíř .
  5. V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, smetanový sýr a mletý černý pepř .
  6. Růžičky květáku a brokolice nasypte do vymazané zapékací misky , přidejte orestovanou slaninu , polovinu strouhaného sýra, smetanový sýr se zakysanou smetanou a majonézou , petrželku a dobře promíchejte, aby se vše spojilo .
  7. Zapékací misku přikryjte a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  8. Zeleninu odkryjte , posypte druhou polovinou sýra a dejte zpět na 5- 10 minut do trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,80g
  • Sacharidy:

    55,80g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    182,40g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák s brokolicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat