Prostreno.cz

Fenyklová polévka

Fenykl mnoho lidí odmítá pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a zjemní . Vyzkoušejte sametově jemnou fenyklovou polévku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 182 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks malé bulvy čerstvého fenyklu
  • 1 ks menší šalotka - oloupaná, nakrájená
  • 1 stroužek česneku - oloupaný, nakrájený
  • 3 lžíce oleje
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 250 ml 33% smetany
  • Na ozdobu
  • 4 snítky fenyklové nati
  • 4 lžíce nastrouhaného květáku - volitelné

Postup přípravy

  1. Z fenyklu odstraňte zavadlé listy a odřízněte stonky.
  2. Fenykl opláchněte vodou a nakrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku .
  4. Přidejte fenykl, česnek a promíchejte .
  5. Přilijte vývar, víno a na mírném ohni vařte 15-20 minut , nebo až bude fenykl měkký.
  6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem , do polévky přidejte smetanu ,podle potřeby dochuťte solí a polévku nechte projít varem.
  7. Polévku před podáváním ozdobte nastrouhaným květákem a fenyklovou natí. Polévka chutná skvěle s křupavým chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,40g
  • Sacharidy:

    11,50g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    31,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 43 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Polévka z cuket

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fenyklová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat