Jablečný koláč s ořechy
Variant pro jablečný koláč je nespočet. Můžete ho zkombinovat s jiným ovocem, přidat skořici či jiné koření, skvělá je kombinace s ořechy , nebo tvarohem. V tomto receptu je použitá místo jablek , jablečná přesnídávka. Jako odměrka poslouží hrnek o objemu 250 ml .
-
1h a 40min
25min příprava
1h a 15min vaření
-
1787 kJ / 427 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy58g
tuky19g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 hrnky
hladké mouky
- 0.45 hrnku
pískového cukru
- 1 ks
kypřící prášek do pečiva
- 2 špetky
soli
- 1 lžička
mleté skořice
- 0.5 lžičky
nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 špetka
mletého hřebíčku
- 1.5 hrnku
jablečné přesnídávky
- 120 ml
oleje
- 1 ks
velké , rozšlehané vejce
- 1 hrnek
nasekaných vlašských ořechů
- nasekaných
- 0.5 hrnku
rozinek
- 2 lžíce
hrubé mouky
- na vymazání formy
- Na vymazání
- 1 lžíce
tuku
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190° C .
- Čtvercovou formu o rozměrech 23 x 23 cm vymažte tukem a vysypte moukou .
- Do velké mísy prosejte mouku , kypřící prášek a sůl.
- Přidejte cukr , skořici, muškátový oříšek , hřebíček a vše promíchejte.
- Udělejte důlek v suchých ingrediencích a přidejte jablečnou přesnídávku , olej a rozšlehané vejce. Míchejte, až se vše spojí.
- Vmíchejte vlašské ořechy , rozinky a těsto nalijte do připravené formy.
- V předehřáté troubě pečte 55–65 minut .
- Nechte 15 minut ve formě a poté koláč vyndejte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: