Prostreno.cz

Dušené zelí s jablky a cibulí

Jednoduchý recept na zelí dušené na másle .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2.5 lžíce másla
  • 2 ks jablka - oloupané , nahrubo nastrouhané
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na tenké plátky
  • 700 g bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 0.5 lžíce jablečného octa
  • 0.5 lžíce pískového cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvé petrželky - jemně nakrájené

Postup přípravy

  1. V rendlíku , nebo hrnci nechte rozpustit máslo.
  2. Přidejte jablka, cibuli, zelí, ocet, cukr, sůl, pepř a muškátový oříšek. Duste 15 minut -20 minut ,podle toho ,jak měkké chcete mít zelí .
  3. Hotové zelí posypte jemně nakrájenou petrželkou .
  4. K zelí můžete přidat na kostičky nakrájenou ,orestovanou anglickou slaninu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,30g
  • Sacharidy:

    65,30g
    • Cukry:

      22,80g
  • Tuky:

    118,65g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené zelí s jablky a cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat