Prostreno.cz

Dušená ryba s koprem

Dušená ryba s chutnou omáčkou ze smetany a bílého vína .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 479 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g filé chlazené,nebo mražené ryby - sumec , halibut ,treska apod.
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 6 kuliček nové koření
  • 8 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek nakrájeného čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Filé ryby nakrájejte na stejně velké kousky .
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli.
  3. Ve větším rendlíku na rozehřátém oleji s máslem nechte zpěnit cibuli.
  4. Přidejte víno , kuličky pepře, nového koření , bobkové listy a sůl . Přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  5. Ve smetaně rozmíchejte mouku a smetanu přilijte k vínu . Promíchejte a vařte 5 minut .
  6. Do připravené omáčky vložte kousky ryby a na mírném ohni duste 15 minut ,případně déle , podle toho,jak velké jsou kousky ryby.
  7. Ke konci dušení posypte ryby nakrájeným koprem , dochuťte omáčku citronovou šťávou a podle chuti přidejte sůl .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,15g
  • Sacharidy:

    213,71g
    • Cukry:

      12,02g
  • Tuky:

    146,95g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená ryba s koprem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat