Prostreno.cz

Kari polévka s batáty

Batáty nebo také sladké brambory, sice chuť klasických brambor nemají, ale dají se podobně připravovat. Batáty jsou skvělá potravina s hromadou beta karotenu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 333 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Oloupané batáty ,, brambory a mrkev nakrájejte na menší , stejně velké kousky , velké přibližně 5 x 5 cm.
  3. Zeleninu nasypte v jedné vrstvě na plech , pokapejte ji lžíci oleje , promíchejte a dejte na 15 minut do předehřáté trouby .
  4. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli ,kari koření a za stálého míchání nechte cibuli zesklovatět .
  5. K cibuli přidejte pečenou zeleninu a zalijte ji vývarem.
  6. Přidejte bobkový list ,tymián a vařte 15 minut .
  7. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku nahrubo rozmixujte ponorným mixérem .
  8. Polévku dochuťte muškátovým oříškem , solí a pepřem a vařte ještě 5 minut.
  9. Polévku podávejte hustě posypanou pažitkou a se zakysanou smetanou .

TIP:

Jedna středně velká sladká brambora poskytne lidskému tělu více než 100 % denní doporučené dávky vitaminu A a více než dvě třetiny dávky vitaminu C. Batáty obsahují hodně manganu, draslíku, železa, vitaminu B6 a jsou bohatým zdrojem vlákniny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,30g
  • Sacharidy:

    260,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    273,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kari polévka s batáty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat