Prostreno.cz

Telecí játra na žampionech

Telecí játra na bílém víně se žampióny .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 370 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g telecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 2 ks šalotky
  • 150 ml suchého ,bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na plátky.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte na tenké plátky a orestujte ji spolu s telecími játry na rozehřátém oleji s máslem .
  3. Podlijte bílým vínem a duste 5 minut .
  4. Přidejte nakrájené žampiony a duste 15 minut.
  5. Před servírováním dochuťte solí a pepřem a hustě posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,39g
  • Sacharidy:

    67,88g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    191,97g
  • Vláknina:

    1,72g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na žampionech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat