Ingredience na
- Na posypání
- 1 hrnek
orestovaných arašídů
- nebo piniových oříšků
- Na salát
- 150 g
sýra burrata
- nakrájený
- 6 ks
větších červených pomerančů
- oloupané ,nakrájené na plátky
- 0.5 ks
červené čekanky - listy
- volitelné
- 2 špetky
drceného pepře
- 2 špetky
soli
- Na zálivku
- 100 ml
čerstvé pomerančové šťávy
- z červených pomerančů
- 3 lžíce
citronové šťávy
- 1 lžíce
moučkového cukru
- 1 špetka
mletého muškátového oříšku
- 2 špetky
mleté skořice
- 1 špetka
mletého hřebíčku
TIP:
Burrata je čerstvý pařený sýr z kravského mléka, velmi podobný mozzarelle, ale měkčí konzistence. Díky své intenzivní barvě je červená čekanka dekorativním prvkem salátů i jiných pokrmů. Protože je však obzvláště hořká, je nejlepší kombinovat ji s jemnějšími druhy salátů nebo ovoce . Pokud červenou čekanku krátce ponoříte do vlažné vody nebo odstraníte její listová „žebra“, hořkost se poněkud zmírní.