Prostreno.cz

Bramborová polévka se sýrem

Hustá a vydatná polévka, která je ideální pro chladné dny . K přípravě můžete využít zbytky šunky , nebo uzeného masa a bramborové kaše, polévka bude uvařená raz ,dva.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 296 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce másla
  • 2 ks větší mrkve - oloupané , nakrájené na kostičky
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na tenké plátky
  • 1 ks velká šalotka - oloupaná , nadrobno nakrájená
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1.5 l slabého kuřecího vývaru
  • 500 ml mléka
  • 250 g bramborové kaše
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 150 g šunky , nebo uzeného masa - nakrájené na kostičky
  • Na posypání
  • 1 ks lahůdková cibulka-pouze nakrájená zelená část
  • 0.5 lžíce hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci nechte rozpustit máslo .
  2. Přidejte mrkev, celer, šalotku a sušený tymián.
  3. Dochuťte solí a restujte za stálého míchání 5 minut .
  4. Přisypte mouku a 1 minutu míchejte .
  5. Za stálého míchání pomalu přilévejte kuřecí vývar .
  6. Přidejte mléko a vařte , až zelenina změkne. Ke konci vaření přidejte do polévky šunku , nebo uzené maso .
  7. Nakonec přidejte bramborovou kaši , prolisovaný česnek , polévku promíchejte a krátce prohřejte .
  8. Odstraňte hrnec z ohně a postupně vmíchejte sýr.
  9. Polévku před podáváním posypte nakrájenou natí cibulky a pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,30g
  • Sacharidy:

    253,30g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    93,58g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 70 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pizza těsto

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat