Prostreno.cz

Polévka se sušenými a čerstvými houbami

Zeleninový vývar přidá polévce na chuti . Polévka s houbami a divokou rýži chutná skvěle .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 393 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 hrnek sušených hub
  • 200 g čerstvých žampionů - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 ks menší cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na jemné kostičky
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná, nakrájená na drobné kostičky
  • 1 hrnek vařené divoké rýže
  • Na posypání
  • 1.5 hrnku nakrájené čerstvé nati petržele

Postup přípravy

  1. Sušené houby nasypte do menší misky a zalijte je vývarem.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  3. Přidejte, celer, mrkev a restujte přibližně 3 minuty .
  4. Do hrnce přidejte vývar , namočené houby, sušený tymián , nakrájené žampiony a polévku přiveďte k varu , vařte 20 minut .
  5. Do polévky vmíchejte vařenou rýži a na mírném ohni vařte ještě 5 minut. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  6. Před podávání posypte polévku nakrájenou petrželkou , můžete ozdobit čerstvým tymiánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,03g
  • Sacharidy:

    250,28g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    107,17g
  • Vláknina:

    59,82g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka se sušenými a čerstvými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat