Prostreno.cz

Zapečený květák

Zapékaný květák se hodí k obědu i večeři , nejlépe se zeleninovým salátem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy20g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks velký květák
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka - 3,5 % tuku
  • 150 g strouhaného , tvrdého sýra
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na posypání
  • 1 hrnek nasekané , zelené petržele - nebo lístečky tymiánu

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a vařte v mírně osolené vodě 3–4 minuty. Květák by neměl být příliš měkký . Květák sceďte.
  2. V hrnci nechte rozpustit máslo a přisypte mouku. Chvíli míchejte - nejlépe metličkou - pak po troškách přidávejte mléko. Mezi každým přiléváním mléka dobře promíchejte.
  3. Přidejte ¾ sýra a míchejte, až bude omáčka hladká. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C.
  5. Uvařený květák uložte do zapékací mísy , přelijte omáčkou, posypte zbytkem sýra a dejte na 15 - 20 minut do předehřáté trouby .
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou ,nebo lístky tymiánu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,80g
  • Sacharidy:

    148,80g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    88,80g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat