Prostreno.cz

Vepřové maso se smetanovou omáčkou

Smetanová máčka s hořčicí a olivami dodá masu skvělou chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 617 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřového masa - kýta , nebo kotleta bez kostí
  • 2 stroužky česneku - oloupaný ,nakrájený
  • 1 ks mrkev - oloupaná,nakrájená na nudličky
  • 6 ks černých oliv
  • 250 ml smetany na vaření
  • 250 ml světlého piva
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžíce hořčice
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 kostka bio zeleninového vývaru
  • 150 ml horké vody
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 hrnku drobně nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a opečte je z obou stran na oleji ve větším rendlíku , nebo pánvi .
  2. Maso osolte , opepřete, k masu přidejte pivo , česnek , přikryjte a duste 20 minut .
  3. Kostku bio vývaru rozmíchejte ve150 ml horké vody a vývar přidejte k masu . Duste 15 minut .
  4. Poté k masu přidejte nakrájenou mrkev , smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob a hořčici . Přidejte olivy a duste , až bude maso měkké.
  5. K měkkému masu nasypte nakrájenou petrželku . Pokud nemáte rádi olivy , nemusíte je v receptu použít.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,14g
  • Sacharidy:

    218,90g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    158,83g
  • Vláknina:

    36,10g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso se smetanovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat