1h a 25min
15min příprava
1h a 10min vaření
933 kJ
energetická hodnota na 100g
150 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky7g sacharidy11g bílkoviny
Recept na kuřecí plátky plněné hruškami a sýrem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 plátky
kuřecího masa
4 špetky
soli
4 špetky
čerstvě mletého pepře
4 špetky
sušeného tymiánu
2 ks
větší hrušky
4 lžíce
řepkového oleje
3 lžíce
másla
Na náplň
100 g
sýra gorgonzola
1 ks
velké hrušky
- nebo 2 menší
1 hrst
hrubě namnletých ořechů
Postup přípravy
V misce promíchejte rozdrobený sýr, ořechy a 2 nastrouhané, oloupané hrušky. Dobře promíchejte.
Plátky masa lehce naklepejte, osolte, opeřete a potřete směsí sýra, ořechů a hrušek, stočte, sepněte jehlami a na rozehřátém oleji s máslem maso opečte dozlatova.
Maso dejte do pekáčku nebo zapékací misky i s olejem a máslem, na kterém jste maso opékali. Přidejte 2 nakrájené hrušky, posypte tymiánem, mírně podlijte vodou, přikryjte a dejte do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte 50 minut.