Prostreno.cz

Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Většinou se s růžičkovou kapustou setkáváme jen v zeleninových směsích do polévky. Zkuste si ji připravit čerstvou, například s vepřovou panenkou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 622 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové panenky
  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 ks středně velká červená cibule - oloupaná ,nakrájená na plátky
  • 0.5 lžíce medu
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Plech vyložte pečícím papírem .
  2. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  3. Vepřovou panenku osolte , opepřete a opečte z obou stran v pánvi na 3 lžících oleje, aby se maso „zatáhlo „ .
  4. Opečené maso položte doprostřed plechu .
  5. Očištěnou růžičkovou kapustu a nakrájenou cibuli nasypte do větší misky, přidejte 3 lžíce oleje , tymián , med , česnekový prášek , 2 špetky soli a vše promíchejte .
  6. Takto připravenou růžičkovou kapustu nasypte na plech kolem masa .
  7. Maso a růžičkovou kapustu přikryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby.
  8. Pečte přibližně 30 -40 minut – podle velikosti vepřové panenky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,40g
  • Sacharidy:

    209,60g
    • Cukry:

      90,20g
  • Tuky:

    107,08g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat