Prostreno.cz

Dušené maso s rajčaty a olivami

Velmi jednoduchý recept na přípravu vepřových (nebo telecích) plátků . Plátky masa s rajčaty, olivami a kapary jsou velmi chutné .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    45min příprava

    60min vaření

  • 525 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 plátků vepřového masa á 150 g - kýta, nebo kotleta bez kostí
  • 1 lžička soli
  • 250 g konzervovaných drcených rajčat
  • 8 ks černých oliv - překrojených
  • 2 lžíce kaparů ve slaném nálevu - opláchnuté
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , nakrájený
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petržele - nakrájené

Postup přípravy

  1. Plátky masa lehce naklepejte , osolte je a obalte v mouce.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo a olej a maso z obou stran orestujte.
  3. K masu přidejte rajčata, olivy ,kapary , tymián , česnek , vývar a přikryté duste doměkka .
  4. Měkké maso posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,56g
  • Sacharidy:

    164,82g
    • Cukry:

      3,79g
  • Tuky:

    204,48g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené maso s rajčaty a olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat