Prostreno.cz

Candát s červenou cibulí

Čerstvé ryby bychom měli jíst mnohem častěji . V této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 196 kJ / 46 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filé candáta á 180 g - treska , nebo oblíbená ryba
  • 0.5 ks bio citronu - nastrouhaná kůra
  • 2 ks červené cibule - oloupané ,nakrájené na plátky
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 200 ml bílého vína
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Pekáček , nebo zapékací misku vymažte olejem.
  3. Do misky nasypte ¾ nakrájené cibule a rozprostřete ji po celé ploše dna pekáčku , nebo misky.
  4. Porce ryby osušte papírovou utěrkou a poté z obou stran ochuťte solí a pepřem .
  5. Filety položte na cibuli a posypte je zbytkem cibule a citronovou kůrou .
  6. Vše pokapejte vínem a misku , nebo pekáček přikryjte , dejte do předehřáté trouby a pečte 25-35 minut. Podle velikosti porcí ryby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,10g
  • Sacharidy:

    90,00g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    102,35g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 46 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Candát s červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat