Prostreno.cz

Jablečný salát s ředkvičkou

Zdravý , lehký salát z ředkviček , jablek a zelí .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 73 kJ / 17 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g čerstvého zelí - červené , nebo bílé
  • 2 ks jablka - nejlépe Granny Smith
  • 8 ks ředkviček
  • 2 ks bílé cibule - oloupaná , velmi jemně nakrájená
  • Na zálivku
  • 0.5 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Zelí nastrouhejte , nebo nakrájejte na nudličky.
  2. Omytá jablka a ředkvičky nakrájejte rovněž na nudličky.
  3. Smíchejte zelí, jablka , ředkvičky a cibuli ve velké misce .
  4. V jiné misce smíchejte cukr, ocet, vodu, olej , sůl a mletý pepř ,míchejte , až se vše důkladně spojí.
  5. Zálivku přidejte do misky se zeleninou a jablky, lehce promíchejte a dejte na 30 minut do chladničky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,10g
  • Sacharidy:

    175,10g
    • Cukry:

      110,00g
  • Tuky:

    102,47g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 17 kcal

2

minut jízdy na kole

1

minut běhu

5

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jablečný salát s ředkvičkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat