Prostreno.cz

Treska s rajčaty

Jednoduše připravená ryba podávaná s jednoduchou přílohou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 628 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks filé tresky - á 400 g
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky česnekového prášku
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 300 g malých rajčat na větvičce
  • 2 ks malé šalotky - oloupané , nakrájené na tenké plátky
  • 1 stroužek česneku - oloupaný drobně nakrájený
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce čerstvých lístků tymiánu

Postup přípravy

  1. Rybí filé z obou stran osolte , opepřete a posypte česnekovým práškem .
  2. V pánvi zahřejte na středně vysokou teplotu olej a máslo .
  3. Přidejte nakrájenou šalotku , tymián a minutu míchejte.
  4. Přidejte rybí filety a opečte je z obou stran. Poté ryby vyndejte na nahřátý talíř.
  5. Do stejné pánve přidejte rajčata a restujte je 2-3 minuty .
  6. Lehce vmíchejte česnek , přidejte bílé víno a kuřecí vývar. Vařte až se omáčka lehce zredukuje a rajčata zavadnou.
  7. Rybu podávejte s rajčaty .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,40g
  • Sacharidy:

    139,40g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    185,46g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat