Prostreno.cz

Rizoto s pórkem a houbami

Krémové rizoto s pórkem , sýrem a pečenými houbami

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 1122 kJ / 268 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy33g
tuky11g

Ingredience na

  • K podávání
  • 350 g očištěných hub
  • 2 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • K přípravě
  • 2.5 lžíce másla
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená
  • 1 ks pórek
  • 1 stroužek česneku - oloupaný , jemně nasekaný
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 l kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 400 g rýže Arborio
  • 180 ml suchého bílého vína
  • 120 g nastrouhaného sýra Gouda

Postup přípravy

  1. Houby použijte nejlépe čerstvé - lesní. V zimě můžete použít jakékoli oblíbené houby ,například žampiony , hlívu , houby shiitake apod. Očištěné houby nakrájejte na větší kousky.
  2. Předehřejte troubu na 200 ° C .
  3. Ve středně velké misce smíchejte houby, olej a 3 špetky soli.
  4. Směs nasypte do malého pekáčku a za občasného míchání pečte v předehřáté troubě 15–20 minut .
  5. Ve velké pánvi se silným dnem rozpusťte 2.5 lžíce másla. Přidejte cibuli a míchejte přibližně 3 minuty.
  6. K cibuli přidejte pórek a restujte dalších 10 minut.
  7. K pórkové směsi přidejte česnek a vše promíchejte . Dochuťte solí a pepřem podle chuti a odstavte ze zdroje tepla.
  8. V hrnci zahřejte vývar a udržujte ho horký .
  9. Ve velké pánvi, nebo rendlíku nechte rozpustit 2 lžíce másla. Přidejte rýži Arborio a minutu míchejte .
  10. Přidejte víno a neustále míchejte, dokud se víno zcela nevsákne do rýže .
  11. K rýži přidávejte po 1 hrnku horkého vývaru a neustále míchejte, dokud se vývar téměř úplně nevstřebá do rýže. Pokračujte v přilévání vývaru, dokud není rýže měkká a směs krémová .Rýže by měla být mírně al dente (pevná na skus) a ne kašovitá.
  12. Vmíchejte sýr Gouda a směs pórku.
  13. Rizoto podávejte s pečenými houbami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,40g
  • Sacharidy:

    204,00g
    • Cukry:

      15,80g
  • Tuky:

    299,13g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 268 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s pórkem a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat