Prostreno.cz

Pstruh s brokolicí

Ideální oběd . Lehká ryba se zeleninou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 148 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší pstruzi
  • 250 g brokolice - rozdělená na malinké růžičky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 plátky citronu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • 1.5 lžíce soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - drobně nasekané

Postup přípravy

  1. Pstruhy omyjte, osušte , osolte je a opepřete i zevnitř .
  2. Do každého pstruha vložte 2 plátky citronu , snítku rozmarýnu a snítku tymiánu.
  3. Brokolici omyjte a nechte dobře okapat.
  4. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte pstruhy a opékejte je 6–7 minut.
  5. Po 2 minutách přidejte brokolici a lehce ji osolte .
  6. Po 6-7 minutách otočte rybu a brokolici a znovu je opékejte asi 5-8 minut . Doba pečení velmi záleží na velikosti pstruhů .
  7. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou a posypte je petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,27g
  • Sacharidy:

    162,37g
    • Cukry:

      7,60g
  • Tuky:

    20,04g
  • Vláknina:

    70,40g

Aktivita pro spálení: 35 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh s brokolicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat