Prostreno.cz

Vepřová játra s restovanou cibulí

Játra, hlavně hovězí a vepřová, jsou v naších kuchyních nejznámější v několika tradičních úpravách, zejména dušená, vyzkoušejte recept na játra s restovanou červenou cibulí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 ks červené cibule - oloupané, nakrájené na plátky
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 200 g rukoly
  • K přípravě
  • 700 g vepřových jater
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce sádla
  • Na obalení
  • 0.5 šálku hladké mouky

Postup přípravy

  1. V pánvi na másle orestujte na plátky nakrájenou cibuli .
  2. Očištěná játra nakrájejte na plátky , podle chuti je opepřete a obalte je v hladké mouce.
  3. Játra restujte na sádle , z každé strany 3-4 minuty. Játra by měla uvnitř zůstat lehce narůžovělá.
  4. Hotová játra osolte a podávejte je s restovanou cibulí a rukolou .

TIP:

Před podáváním můžete dát rukolu do misky a dochutit balsamico

redukcí, případně oblíbeným dresinkem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,10g
  • Sacharidy:

    154,80g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    188,25g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra s restovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat