Prostreno.cz

Salát s rukolou , ředkvičkami a čerstvým fenyklem

Lehký oběd, večeře nebo skvělá příloha .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 10 ks ředkviček
  • 1 ks malý, čerstvý fenykl
  • 200 g rukoly
  • Na posypání
  • 1 lžička chia semínek - volitelné
  • Na zálivku
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Fenyklovou „hlízu“ před zpracováním dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Nožem odstraňte hnědé skvrny, zelený stvol a zbytky kořenů.
  2. Ředkvičky a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Nechte si kousek nati fenyklu podobné kopru .
  3. Na servírovací talíř rozprostřete rukolu , na rukolu nasypte ředkvičky a fenykl .
  4. Zeleninu posypte chia semínky a přidejte pár malých snítek nati fenyklu .
  5. V malé misce prošlehejte citronovou šťávu, olej , sůl a pepř .
  6. Směsí pokapejte zeleninu a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,00g
  • Sacharidy:

    98,00g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    153,20g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s rukolou , ředkvičkami a čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat