Prostreno.cz

Dušený lilek s rajčaty

Smetana v pokrmu zmírní pikantnost . Pokrm můžete podávat s rýží , nebo s čerstvým chlebem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 263 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g lilku
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 3 lžíce oleje
  • 200 ml 33 % smetany
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku - oloupaný , nasekaný
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 2 špetky mleté kurkumy
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 0.5 lžičky kmínu
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 0.5 lžičky soli
  • Na ozdobu
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Omytý lilek oloupejte a podélně rozřízněte . Každou půlku ještě rozkrojte na 3 - 4 kousky.
  2. V hrnci na oleji krátce orestujte cibuli , přidejte rajčata, lilek , rajčatový protlak, česnek , koření , hořčičná semínka, cukr, chilli vločky a sůl. Duste nepřikryté na mírném ohni 15 - 20 minut , často míchejte .
  3. K zelenině vmíchejte smetanu a duste ještě 10 minut .
  4. Podávejte ozdobené petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,43g
  • Sacharidy:

    286,81g
    • Cukry:

      127,00g
  • Tuky:

    185,16g
  • Vláknina:

    39,10g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušený lilek s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat