Prostreno.cz

Vepřová játra s olivami

Takto připravená játra si vychutnáte s rýží nebo s bramborovou kaší. Příprava je rychlá a snadná . Kdo má rád játra ,pochutná si.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 123 kJ / 29 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 lžíce oleje
  • K přípravě
  • 600 g vepřových jater
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 8 ks oliv
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • Na posypání
  • 3 stonky zelené nati jarní cibulky - nakrájená na plátky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte olej a máslo ,přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Očištěná játra nakrájejte na nudličky a přidejte je k cibuli .
  3. Přidejte víno ,na plátky nakrájený česnek ,olivy , játra , posypte je kmínem a duste doměkka.
  4. Hotová játra podle chuti osolte ,opepřete a posypte nakrájenou natí cibulky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,45g
  • Sacharidy:

    83,21g
    • Cukry:

      12,82g
  • Tuky:

    186,43g
  • Vláknina:

    24,75g

Aktivita pro spálení: 29 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat