Treska dušená s bílou cibulí
Proč právě treska . Její maso je lehce stravitelné, velmi chutné a jemné. Obsahuje kvalitní bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny A a D, vápník, hořčík, fosfor, draslík.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
593 kJ / 141 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky9g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 porce
chlazené tresky
- á 150 -180 g
- 6 lžic
oleje
- 1 lžíce
másla
- 600 g
brambor
- oloupané , nakrájené na tenké plátky
- 1 ks
velká bílá cibule
- oloupaná , nakrájená na plátky
- 0.5 lžičky
česnekového prášku
- 1 lžička
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 100 ml
smetany na vaření
- 3 lžíce
citronové šťávy
- Na posypání
- 4 lžíce
čerstvě nasekaného kopru
Postup přípravy
- Ve velké pánvi zahřejte 3 lžíce oleje .
- Přidejte na tenké plátky nakrájené brambory , dochuťte je česnekovým práškem a 2 špetkami soli .
- Na mírném ohni míchejte 3 minuty , poté přidejte smetanu a duste přibližně 10 minut , záleží na tom , jak tenké jsou plátky brambor , brambory nesmí být rozvařené . Poté sundejte brambory ze zdroje tepla.
- V jiné pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje a lžíci másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
- Porce tresky osolte , opepřete , přidejte je do pánve s cibulí a zvolna je z obou stran opečte .
- Brambory v pánvi krátce prohřejte a přidejte je k rybě.
- Vše posypte koprem a ryby pokapejte citronovou šťávou .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: