Prostreno.cz

Vepřová roláda plněná bylinkami

Příprava masa na roládu není tak těžká , jak by se zdálo. Roládu nejlépe připravíte z užšího a delšího kousku masa.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 956 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy12g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 250 ml masového vývaru
  • Na náplň
  • 6 lžiček čerstvé,nasekané šalvěje
  • 2 lžíce nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 150 g másla
  • 1 ks malá cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 1.5 hrnku strouhanky
  • 0.5 hrnku nakrájené čerstvé petrželky
  • 250 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. V rendlíku nechte rozpustit máslo,přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek. Míchejte,až cibule zesklovatí.
  2. Přisypte strouhanku, petržel, přidejte 200 ml vývaru , bylinky,podle chuti osolte a opepřete .
  3. Míchejte dokud se ingredience nespojí a tekutina se nevstřebá.
  4. Maso uprostřed nařízněte –ne úplně a „rozevřete“ (jako knihu) ,maso naklepejte a připravte plát. Maso osolte.
  5. Maso naplňte připravenou směsí , z masa vytvarujte roládu a ovažte ji potravinářským provázkem.
  6. Maso položte do pekáčku ,podlijte ho 250 ml vývaru , maso posypte hrubě mletým pepřem a dejte do trouby předehřáté na 190° C. Pečte doměkka.Pokud je potřeba , přidejte během pečení další vývar.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,10g
  • Sacharidy:

    264,90g
    • Cukry:

      22,20g
  • Tuky:

    105,23g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová roláda plněná bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat