Prostreno.cz

Koláč s chřestem

Křupavé listové těsto s čerstvým chřestem , sypaný sýrem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks chlazené listové těsto - rozválené
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 20 stonků zeleného chřestu
  • 200 g tvrdého strouhaného sýra - čedar, Gruyère apod.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C
  2. Plech vyložte silikonovou podložkou .
  3. Na plech položte vyválené listové těsto (bez pečícího papíru) a na několika místech ho propíchněte vidličkou . Těsto potřete hořčicí.
  4. Z chřestu odlomte konce , pokud je chřest silnější, je lepší oloupat zhruba spodní třetinu.
  5. Těsto posypte polovinou sýra.
  6. Na sýr uložte chřest .
  7. Chřest posypte druhou polovinou sýra.
  8. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova. Koláč můžete podávat teplý i studený.

TIP:

V tomto receptu je použité listové těsto stočené na pečícím papíru. Sýr Gruyère je tvrdý švýcarský sýr vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka .Můžete ho nahradit jiným tvrdým sýrem .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,00g
  • Sacharidy:

    4,30g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    9,20g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Koláč s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat