Prostreno.cz

Kachní prsa s portským vínem

Kachní maso je velmi chutné , kůže, která obsahuje hodně tuku slouží i k tomu, aby maso zůstalo šťavnaté .Omáčka s portským vínem a houbami maso skvěle doplní.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 390 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na plátky .
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla ,přidejte oloupanou, nakrájenou šalotku ,nakrájené houby a vše krátce orestujte.
  3. Podle chuti osolte, opepřete, zalijte vínem a duste přibližně 15 -20 minut. Podle druhu použitých hub.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky a maso osolte a opepřete.
  6. Maso položte do malého pekáčku bez oleje kůži dolů. Na mírném ohni pečte podle velikosti přibližně 8-10 minut. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte vidličkou.
  7. Potom maso s pekáčkem - kůží nahoru- dejte do předehřáté trouby a dopečte 8–10 minut , / záleží na velikosti kachních prsou / aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  8. Maso nakrájejte a podávejte s připravenými houbami .Můžete posypat pažitkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,80g
  • Sacharidy:

    146,80g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    188,30g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s portským vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat