Prostreno.cz

Treska v sýrové omáčce

Parmezán dodá omáčce skvělou chuť ,ale můžete použít i jiný sýr výraznější chuti .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 586 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g filety tresky - nejlépe chlazené
  • 1 ks velká červená paprika - nakrájená na proužky
  • 200 g pórku - bílá a kousek zelené části
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 150 ml bílého vína
  • 250 ml smetany na vaření
  • 150 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 ° C.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky.
  3. Filé tresky nakrájejte na stejně velké kousky , osolte ho , opepřete a uložte do pekáčku , nebo zapékací misky. Přisypte pórek , a papriku .
  4. Víno , smetanu a sýr smíchejte dohromady a směsí přelijte rybí kousky.
  5. Pekáček dejte do předehřáté trouby a pečte podle druhu a velikosti filé 30-45 minut .

TIP:

K přípravě receptu je možno použít filé tresky ,pstruha, pražmu, mořského okouna nebo jiné ryby .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,32g
  • Sacharidy:

    89,90g
    • Cukry:

      11,84g
  • Tuky:

    67,80g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v sýrové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat