Prostreno.cz

Kuřecí kari guláš

Jogurt je jednou z nejlepších ingrediencí na marinádu , aby bylo kuřecí maso šťavnaté , protože kyseliny mléčné rozkládají a změkčují bílkoviny masa.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny26g
sacharidy1g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 lžíce žluté kari pasty
  • 700 g kuřecích prsou - nebo vykostěná kuřecí stehna
  • 1 hrnek bílého , řeckého jogurtu
  • 400 ml neslazeného kokosového mléka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 0.5 hrnku nasekaného koriandru - pokud nemáte rádi , použijte petrželku

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky .
  2. Smíchejte 2 polévkové lžíce kari pasty, kuřecí maso a jogurt v uzavíratelné nádobě. Směs vetřete do masa .
  3. Marinujte při pokojové teplotě po dobu 30 minut nebo v chladničce několik hodin , nebo přes noc.
  4. Rozehřejte velkou, hlubokou pánev na střední teplotu.
  5. Přidejte kuře i s marinádou , kokosové mléko , rajčatový protlak a promíchejte , aby se vše spojilo .
  6. Přikryjte a duste , až bude maso měkké . Odstraňte poklici a vařte ještě 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  7. Nakonec vmíchejte koriandr , nebo petrželku .
  8. Podávejte nejlépe s rýží .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,30g
  • Sacharidy:

    26,30g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    21,50g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kari guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat