Prostreno.cz

Květákové karbanátky

Na másle smažené květákové karbanátky obalované v panko strouhance.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 384 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy17g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g květáku
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 0.5 hrnku nasekaného kopru
  • Na obalení
  • 1 hrnek panko strouhanky - nebo podle potřeby
  • Na smažení
  • 4 lžíce přepuštěného másla Ghi

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky , nasypte ho do vařící osolené vody a vařte 4 – 5 minut. Poté květák sceďte a nasypte ho do misky .
  2. Vychladlý květák rozmačkejte vidličkou .
  3. Přidejte vejce , kopr , strouhanku, podle chuti osolte , opepřete a promíchejte.
  4. Ze směsi tvarujte karbanátky , které obalte v panko strouhance .
  5. Karbanátky smažte zvolna z obou stran na másle.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.

TIP:

Panko strouhanka se hned na první pohled od klasické strouhanky liší tím, že je světlejší, její textura je hrubší a připomíná drobné vločky. Panko strouhanku koupíte například v Lídlu .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,10g
  • Sacharidy:

    186,50g
    • Cukry:

      8,40g
  • Tuky:

    10,90g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 91 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat