Prostreno.cz

Hovězí maso dušené s houbami

Červené víno a čerstvé houby dodávají chuť tomuto snadnému pokrmu z hovězího masa .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    30min příprava

    2h a 30min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g hovězího masa - zadní , krk ,loupaná plec
  • 0.5 ks pórku
  • 250 g celých malých čerstvých hub - očištěných
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks bobkové listy
  • 200 ml červeného vína
  • 300 ml vody
  • 1 kostka bio masového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 120 ml vody
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce bio sójové omáčky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky .
  2. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  3. Maso nejprve orestujte na másle s olejem.
  4. Přidejte bobkový list, víno, vodu, kostku vývaru ,prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Přikryjte a duste 80 minut .
  5. K masu přidejte houby, maso podle chuti osolte , opepřete ,dochuťte sójovou omáčkou a duste doměkka.
  6. Když je maso měkké , přidejte k masu nakrájený pórek , ve 120 ml vody rozmíchaný škrob a duste ještě 10 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,90g
  • Sacharidy:

    282,60g
    • Cukry:

      11,60g
  • Tuky:

    211,08g
  • Vláknina:

    54,00g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat