Prostreno.cz

Hovězí s bylinkami a steakovou omáčkou

Díky bylinkám a steakové omáčce má maso skvělou chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 895 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy20g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce oblíbených vařených těstovin
  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - loupaná plec , zadní , nebo krk
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks cibule - oloupaná, nakrájená na tenké plátky
  • 4 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml masového vývaru
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 2 stroužky česneku - oloupané , nasekané
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu - nasekaného
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu - nasekaného
  • 150 ml steakové omáčky - dle vlastního výběru
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Cibuli nasypte do rendlíku se 3 lžícemi rozpuštěného másla , přidejte 2 špetky soli , 1 lžičku krystalového cukru a za občasného míchání duste na mírném ohni 10 – 15 minut , až cibule zkaramelizuje . Během dušení můžete k cibuli přidat 3 lžíce červeného vína. Hotovou cibuli dejte stranou.
  2. Hovězí maso nakrájejte na kostky , obalte ho v hladké mouce a opečte ze všech stran v kastrolu na rozehřátém oleji se lžící másla .
  3. Přidejte česnek , bylinky , vývar , víno , steakovou omáčku osolte , opepřete a maso duste doměkka.
  4. K měkkému masu vmíchejte připravenou cibuli .
  5. Podávejte posypané petrželkou a s oblíbenými těstovinami .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,80g
  • Sacharidy:

    437,40g
    • Cukry:

      114,00g
  • Tuky:

    219,43g
  • Vláknina:

    76,00g

Aktivita pro spálení: 214 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lilek pečený s rajčaty

(5 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí s bylinkami a steakovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat