Prostreno.cz

Zelí s anglickou slaninou

Recept na dušené zelí se slaninou, cibulí a česnekem je jednoduchý, rychlý a můžete ho podávat k různým druhům pečeného , nebo dušeného masa.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 418 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g bílého zelí - nakrájené na nudličky
  • 200 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce čerstvé petrželky - drobně nasekané
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Nakrájenou slaninu orestujte ve velké pánvi ( bez přidání tuku ) .
  2. Orestovanou slaninu vyjměte z pánve pomocí děrované lžíce na talíř .
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět .
  4. K cibuli přidejte nakrájené zelí a duste , až zelí změkne .
  5. Jakmile zelí změkne , přidejte nasekanou petrželku, česnek, sůl a pepř.
  6. Přidejte slaninu a vše promíchejte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,71g
  • Sacharidy:

    98,89g
    • Cukry:

      15,16g
  • Tuky:

    42,66g
  • Vláknina:

    27,75g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zelí s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat