Prostreno.cz

Vepřová pečeně

Recept na snadnou přípravu vepřové pečeně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 778 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové pečeně bez kosti
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml masového vývaru
  • Na posypání
  • 2 lžíce světlých sezamových semínek
  • 2 ks lahůdkové cibulky s natí - nakrájené našikmo na tenké plátky
  • 0.5 hrnku nasekaných arašídů - volitelné
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200° C .
  2. Očištěné maso vcelku potřete olejem , posypte solí , pepřem a koření vetřete do masa.
  3. V pekáčku na rozehřátém másle s olejem maso zprudka ze všech stran opečte , aby se maso zatáhlo .
  4. K masu přidejte vývar , maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby , pečte 40 minut .
  5. Maso odkryjte posypte sezamovými semínky a dejte zpět do trouby , pečte doměkka.
  6. Před podáváním maso nakrájejte na plátky a posypte ho bohatě nakrájenou cibulkou . Podle chuti můžete také posypat nasekanými arašídy.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,60g
  • Sacharidy:

    96,30g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    346,35g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat