Prostreno.cz

Pikantní kuřecí kousky s mrkví

Tento recept na kuřecí maso s mrkví a harissou je inspirovaný marockou kuchyní .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 502 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • K přípravě
  • 4 lžíce oleje
  • 700 g vykostěných kuřecích stehen
  • 3 ks mrkve
  • 0.5 lžíce pasty harissa
  • 1 ks velká červená cibule - oloupaná , nahrubo nakrájená
  • 200 ml vody
  • 0.5 lžíce bio zeleninového sypkého vývaru
  • 4 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 hrnek čerstvé petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta.
  2. Oloupanou mrkev podélně nakrájejte na širší nudličky.
  3. Ve velké , hluboké , nepřilnavé pánvi rozehřejte olej .
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a za stálého míchání restujte 10 minut .
  5. Ve vodě rozmíchejte haraissu , sypký vývar a směs přidejte k masu .Promíchejte a duste 5 minut .
  6. K masu přidejte nakrájenou mrkev , nakrájenou cibuli , vše podle chuti osolte a duste , až bude maso měkké .
  7. Podávejte se lžíci jogurtu , hustě posypané petrželkou . Nejlepší příloha je rýže.

TIP:

Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,94g
  • Sacharidy:

    25,30g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    109,95g
  • Vláknina:

    7,10g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuřecí kousky s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat