Prostreno.cz

Polévka z červené řepy s tymiánem

Polévkový krém z červené řepy se zakysanou smetanou a dýňovými semínky .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky13g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lžic zakysané smetany - volitelné
  • K přípravě
  • 400 g červené řepy
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 300 ml mléka
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 0.5 lžičky soli
  • Na posypání
  • 6 lžic dýňových semínek

Postup přípravy

  1. Červenou řepu a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli nechte zesklovatět na másle.
  3. Přidejte řepu, celý pepř, bobkový list ,tymián a řepu zalijte vývarem. Vařte ,až je řepa měkká.
  4. Z polévky vyndejte děrovanou lžící bobkový list , kuličky pepře a tymián.
  5. Polévku rozmixujte, přilijte mléko ,podle chuti polévku osolte a nechte ji projít varem .
  6. Polévku podávejte posypanou dýňovými semínky. Podle chuti můžete přidat zakysanou smetanu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,80g
  • Sacharidy:

    113,80g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    157,55g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat