Prostreno.cz

Broskve s vínem

Lahodný dezert z broskví a bílého vína .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 247 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks broskví
  • 2 snítky máty
  • 2 ks silné proužky citrónové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 750 ml bílého , suchého vína - nebo polosladké

Postup přípravy

  1. Broskve vložte do vroucí vody přibližně na 40 sekund, pak je vyjměte a ihned vložte do studené vody. Pak broskve oloupejte, vyndejte pecku a nakrájejte je na měsíčky .
  2. Do rendlíku nalijte víno ,přidejte citronovou kůru, mátu ,cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  3. Do vzniklého sirupu vložte broskve a nechte je v sirupu vychladnout. Pokud jsou broskve tvrdé , můžete je ještě 5 minut povařit.
  4. Vychlazené broskve i s vínem rozdělte do sklenic a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,91g
  • Sacharidy:

    123,70g
    • Cukry:

      108,19g
  • Tuky:

    0,59g
  • Vláknina:

    9,50g

Aktivita pro spálení: 59 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Broskve s vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat