Prostreno.cz

Broskve s vínem

Lahodný dezert z broskví a bílého vína .

27.07.2023 Mikeš
35min

25min příprava

10min vaření

271 kJ / 64 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 5 ks broskví
  • 2 snítky máty
  • 2 ks silné proužky citrónové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 750 ml bílého , suchého vína - nebo polosladké

Postup přípravy

  1. Broskve vložte do vroucí vody přibližně na 40 sekund, pak je vyjměte a ihned vložte do studené vody. Pak broskve oloupejte, vyndejte pecku a nakrájejte je na měsíčky .
  2. Do rendlíku nalijte víno ,přidejte citronovou kůru, mátu ,cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  3. Do vzniklého sirupu vložte broskve a nechte je v sirupu vychladnout. Pokud jsou broskve tvrdé , můžete je ještě 5 minut povařit.
  4. Vychlazené broskve i s vínem rozdělte do sklenic a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,91 g
  • Sacharidy:

    124,10 g
    • Cukry:

      108,39 g
  • Tuky:

    0,59 g
  • Vláknina:

    9,50 g

Aktivita pro spálení:

64 kcal
8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Broskve s vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba