Prostreno.cz

Jablkové čatní s meruňkami

Čatní je hustá omáčka připravována z ovoce nebo zeleniny spolu s dalšími přísadami. Používá se k masům, sýrům nebo s pečivem. Chutě jsou opravdu velmi různé, sladké jako marmeláda, pikantní nebo ostré, nebo vše dohromady.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 192 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g jablek
  • 250 g meruněk
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená
  • 1 ks červená chilli paprička
  • 0.5 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička drceného nové koření
  • 0.5 lžičky soli
  • 80 g pískového cukru
  • 80 ml jablečného octa

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte , zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kostičky.
  2. Meruňky můžete oloupat , ale není to nutné , nakrájejte je na kostičky.
  3. Chilli papričku bez semínek nakrájejte nadrobno.
  4. Všechny ingredience dejte do hrnce a vařte na mírném ohni 10- 15 minut , podle tvrdosti jablek .
  5. Směs dejte do vyvařené, horké sklenice a uzavřete víčkem .
  6. Skladujte na chladném místě.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,10g
  • Sacharidy:

    42,90g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    1,15g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jablkové čatní s meruňkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat