Prostreno.cz

Vepřová plec s houbami

Uvařte si doma tuto nestárnoucí klasiku z vepřového masa .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 187 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové plece bez kosti - nebo vepřová pečeně
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 300 g očištěných lesních hub - nakrájených
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na posypání
  • 4 lžíce nasekaného tymiánu , nebo petrželky

Postup přípravy

  1. Vepřové maso potřete solí , mletou paprikou a česnekem .
  2. V pekáčku nechte rozpustit máslo a olej , přidejte maso a opečte ho ze všech stran , aby se maso „zatáhlo „ .
  3. Přidejte houby , vývar , maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby . Duste doměkka.
  4. Masovou šťávu zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve 100 ml vody .
  5. Maso můžete posypat nasekaným tymiánem , nebo petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,12g
  • Sacharidy:

    174,30g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    196,38g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 44 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová plec s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat