Prostreno.cz

Kuřecí plátky s cibulí

Kuřecí maso dušené s cibulí a bílým vínem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 498 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky kuřecích prsou - á 160 – 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 350 g cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 100 ml vody
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na obalení
  • 0.5 misky hladké mouky
  • Na posypání
  • 4 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky osolte , opepřete a obalte je v hladké mouce .
  2. V hrnci na oleji s máslem orestujte dozlatova nakrájenou cibuli .
  3. K cibuli přidejte kuřecí plátky a opečte je z obou stran.
  4. K masu přidejte víno , vývar , přikryjte a duste 25 minut . Poté maso odkryjte a duste doměkka.
  5. Ve 100 ml vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vmíchejte ho k masu .Duste ještě 10 minut.
  6. Měkké maso posypte petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,80g
  • Sacharidy:

    249,40g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    186,65g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 119 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat