Prostreno.cz

Vepřová pečeně se svařeným vínem

Vepřové maso pečené v troubě s lehce pikantní omáčkou .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 2142 kJ / 512 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky46g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ml vepřové pečeně s kostí
  • 4 lžíce oleje
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžičky celozrnné hořčice
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 240 ml bílého vína
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Smíchejte dohromady olej, 2 lžičky dijonské hořčice , 2 lžičky celozrnné hořčice , 1 lžičku sušeného rozmarýnu a sůl .
  3. Směsí potřete ze všech stran maso .
  4. Maso uložte do pekáčku , přidejte víno , polovinu vývaru , přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
  5. Měkké maso vyndejte na talíř .
  6. Do omáčky z masa vmíchejte druhou polovinu vývaru , ve kterém rozmíchejte mouku , přidejte 1 lžičku celozrnné hořčice, 1 lžičku dijonské hořčice a lžičku sušeného rozmarýnu . Omáčku přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15 minut. Podle chuti omáčku osolte .
  7. Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,00g
  • Sacharidy:

    151,00g
    • Cukry:

      4,00g
  • Tuky:

    155,00g
  • Vláknina:

    52,00g

Aktivita pro spálení: 512 kcal

64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně se svařeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat