Prostreno.cz

Květákové rizoto

Květák se výborně hodí k opékání , zapékání, k přípravě polévek a dalších pokrmů . Má krémovou neutrální chuť a díky tomu ho lze různým způsobem upravovat a dochucovat.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 570 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej , přisypte šalotku, česnek , tymián a minutu míchejte .
  2. Omytý květák nastrouhejte a přidejte ho do hrnce.
  3. Přidejte vývar , nakrájená rajčata , kapary , nakrájený špenát , přikryjte a duste 10 – 15 minut , nebo až bude květák měkký . Podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,41g
  • Sacharidy:

    106,14g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    122,68g
  • Vláknina:

    27,59g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákové rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat