Prostreno.cz

Slaninové brambory

Malé brambory obalené v kořeněné omáčce , poté obalené ve slanině a upečené v troubě.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 892 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy11g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 24 ks hodně malých brambor
  • 24 plátků anglické slaniny
  • Na omáčku
  • 4 lžíce sladké chilli omáčky
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 6 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 ° C .
  2. Plech vyložte pečící folií , nebo alobalem .
  3. Ingredience na omáčku smíchejte.
  4. Brambory důkladně omyjte , osušte a nasypte je do uzavíratelného sáčku na zip .
  5. Přidejte omáčku , sáček uzavřete a lehce protřepejte , aby se brambory obalily omáčkou .
  6. Každou bramboru pak obalte do plátku slaniny a sepněte párátkem.
  7. Brambory pokládejte na připravený plech .
  8. Brambory pečte v předehřáté troubě 45 minut , nebo až budou brambory měkké . Záleží na velikosti brambor .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,90g
  • Sacharidy:

    155,10g
    • Cukry:

      4,67g
  • Tuky:

    50,24g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Slaninové brambory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat